به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی گیلان، امیر محمدپور ۲۷ تیر ماه، با همراهی رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان لاهیجان، رئیس اداری و مالی و مسئول روابط عمومی کتابخانههای عمومی استان از کتابخانههای عمومی لاهیجان بازدید و با کتابداران این شهرستان دیدار و گفتگو کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان در ابتدای دور جدید بازدید از كتابخانههاي اين استان، ضمن حضور در دفتر امام جمعه لاهیجان با وی دیدار کرد. محمدپور در دیدار با حجت الاسلام احمد عبداللهزاده پاشاکی با ارائه گزارشي از وضعیت کتابخانههای عمومی شهرستان لاهیجان یکی از مهمترین اقدامات در این حوزه را توسعه کتابخانههای عمومی این شهرستان عنوان کرد.
وی ایجاد کتابخانههای محلهمحور با همکاری شهرداریها را یکی از سیاستهای اداره کل کتابخانههای عمومی استان در سال جاری برشمرد و از آغاز نخستین گام این سیاست در شهر لاهیجان همزمان با بهرهبرداری از کتابخانه عمومی شهید ابوالحسن کریمی خبرداد. محمدپور توسعه کتابخانه عمومی شهید باهنر لاهیجان را نیز از دیگر برنامههای در دست اقدام در جهت افزایش سرانه فضای مطالعه برای علاقمندان عنوان کرد.
استقبال از جشنواره کتابخوانی رضوی نشان از علاقمندی گیلانیان به مطالعه دارد
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همچنین برگزاری ششمین جشنواره بینالمللی کتابخوانی رضوی در استان گیلان را از دیگر برنامههای کتابخانهها در سال جاری برشمرد و اظهار داشت: استقبال از این جشنواره ملی در استان گیلان حاکی از علاقمندی گیلانیان به مطالعه و وضعیت مناسب آن در استان است.
تزریق کتابهای مفید عامل مهم جذب جوانان به کتابخانه هاست
حجت الاسلام عبداللهزاده در پایان ضمن قدردانی از تلاشهای دستاندرکاران حوزه کتابخانههای عمومی در استان گیلان و شهرستان لاهیجان حمایت و کمک به این حوزه را از وظایف ائمه جمعه دانست.
بهروز رسانی کتابخانهها یک ضرورت است
پس از این دیدار مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان ضمن حضور در فرمانداری شهرستان لاهیجان با سید محمد احمدی، فرماندار این شهرستان نیز دیدار کرد. در این دیدار امیر محمدپور ضمن تبریک انتصاب احمدی در این شهرستان خواستار توجه جدی وی در حوزه تخصیص اعتبارات عمرانی به کتابخانههای عمومی لاهیجان شد.
وی بهروز رسانی کتابخانههای موجود با توجه به پیشرفتهای علمی و تکنولوژیهای روز و نيز شادابسازی کتابخانهها را از عوامل مهم در جذب علاقمندان به کتاب عنوان کرد.
فرماندار لاهیجان نیز در این دیدار گفت: با توجه به نقش محوری کتابخانههای عمومی در امر توسعه فرهنگی شهرستان لاهیجان، صرف هزینه در این حوزه را سرمایهگذاری بلندمدت میدانیم. سید محمد احمدی همچنین برگزاری نخستین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی این شهرستان با هدف بررسی مشکلات در این بخش را نخستین گام خود در حوزه کتابخانههای عمومی شهرستان لاهیجان عنوان کرد.
آگشته: احیای بافت سنتی شهر لاهیجان با محوریت ایجاد کتابخانههای محلهمحور
امیر محمدپور همچنین با سعید آگشته، شهردار لاهیجان نیز دیدار کرد. وی با تشکر از اقدامات فرهنگی شهردار لاهیجان در سال گذشته و مشارکت شهرداری در احداث کتابخانه عمومی شهید ابوالحسن کریمی بهعنوان نخستین کتابخانه محلهمحور استان، این تجربه موفق را عامل مهمی برای ادامه آن در سراسر استان گیلان توصیف کرد.
شهردار لاهیجان نیز در این دیدار یکی از برنامههای اصلی شهرداری را احیای بافت سنتی لاهیجان و ایجاد کتابخانههای عمومی در دل این بافتهای سنتی عنوان کرد و گفت: مشارکت اداره کل کتابخانههای عمومی استان در این حوزه میتواند اثرگذاری آن را دوچندان کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان در سفر به شهرستان لاهیجان همچنین از کتابخانههای عمومی شهید شفیعی لیالستان، امام علی(ع) رودبنه، مرحوم فیض، شهید باهنر و شهید ابوالحسن کریمی لاهیجان بازدید و با کتابداران و مسئولین این کتابخانه دیدار و گفتگو کرد.
امیر محمدپور در این دیدار ها ضمن بررسی مشکلات کتابخانهها از نزدیک در جریان فعالیتها، نوآوریها و اقدامات در حوزه جشنواره کتابخوانی رضوی قرار گرفت. وی همچنین ضمن حضور در سالن مطالعه این کتابخانهها با اعضا نیز گفتگو و نیازهای ایشان را جویا شد.
ایجاد کتابخانه عمومی استاد دکتر محمدمعین در شهر آستانه اشرفیه
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان پیش از سفر به شهرستان لاهیجان در ستاد برگزاری مراسم بزرگداشت استاد دکتر محمد معین در فرمانداری شهرستان آستانه اشرفیه حضور یافت. امیر محمدپور در این مراسم با اشاره به ویژگیهای علمی استاد محمد معین خاطر نشان کرد: امروز ایران اسلامی بخشی از فرهنگ غنی خود را مدیون این استاد فرهیخته گیلانی است و از این حیث همواره بر خود میبالیم.
امیر محمدپور با اشاره به وجود آثار مختلف استاد دکتر محمد معین در کتابخانههای عمومی سراسر استان این منابع را گنجینهای ارزشمند برای استفاده علاقهمندان به فرهنگ و ادبیات غنی ایرانی و مرجعی در این حوزه دانست.
وی همچنین در این نشست پیشنهاد داد در صورت اختصاص ساختمان موجود در پارک ساحلی آستانه اشرفیه به کتابخانه عمومی، نام این کتابخانه مزین به نام استاد دکتر محمد معین شود و کلیه منابع موجود و آثار مربوط به ایشان در این کتابخانه جمعآوری و در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.